delta-dunarii

Delta Dunarii

Delta s-a format de-a lungul a 10 000 de ani si continua sa creasca inca si astazi, fiind considerata cel mai tanar pamant romanesc. Este cea mai bine conservata delta din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerata rezervatie a biosferei. Este un labirint de lacuri si canale, ce serpuiesc prin cea mai mare suprafata compacta de stuf din lume si este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planeta.

Delta Dunarii, aflata in mare parte in Dobrogea, Romania si partial in Ucraina, este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene

Fiind a treia ca marime din Europa, si pe locul 22 la nivel mondial, Delta creste an de an cu aproximativ 40 m². In momentul de fata suprafata deltei este de peste 5 700 km². Din toata aceasta suprafata doar 10% este reprezentata de uscat. Peste 3 000 km² sunt reprezentati de ecosisteme naturale acvatice si terestre, destinate reconstructiei ecologice. Aceste zone sunt incluse in patrimoniul UNESCO, in cadrul programului “Omul si Biosfera”.

In Delta Dunarii sunt intalnite 30 de habitate protejate la nivel european, dintre care 8 sunt strict protejate, unele dintre acestea fiind intalnite doar in Romania.

Oferte, vacante si sejururi