dubai

Dubai

Cu o inaltime de 828 de metri, Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume și una din atracțiile de neratat din Dubai.Maiestuoasa clădire este amplasată în inima orașului, fiind un centru activ zi și noapte

Arhitectura aproape futuristă este inspirată de designul islamic vechi, un amestec interesant de vechi și nou.

Petrolul este principala sursa de venit si componenta esentiala pentru PIB-ul national.

Desi aproximativ 65% din suprafata tarii este acoperita de desert, EAU are un relief variat reprezentat de campii fertile, vai si munti (Hajar si Jebel Hazif). Sudul si vestul tarii sunt acoperite de desert, cele mai mari oaze fiind Al Ain, situata la 160 km spre est de Abu Dhabi si Liwa in sud-vest. Muntii Hajar acopera partea estica, continuandu-se cu o campie fertila, iar Muntii Jebel Hafiz se situeaza langa Al Ain (Abu Dhabi). Cel mai inalt punct este Jabel Zibir, 1.527 m.

ABU DHABI este capitala EAU si unul dinte cele mai frumoase orase ale lumii arabe. Este al doilea oras ca marime din stat dupa Dubai. In anul 2007, orasul a primit titlul de “Cel mai bogat oras al lumii” in topurile realizate de Forbes si de CNN, aparand sub aceasta titulatura de multe ori in urmatorii ani, in numerose publicatii internationale. Nivelul de trai ridicat si dezvoltarea rapida a acestui oras au la baza resursele petroliere ale zonei, una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume.

Oferte, vacante si sejururi